сряда, 29 септември 2010 г.

1 1/2 минута

Тази сутрин попаднах на ужасно дълго червено. Ама как го казах само! Та се замислих, какво може да ти се случи за 90 секунди, чакайки светофарът да светне в мечтаното зелено?

* Да се влюбиш в онзи секси мъж от колата в съседната колона. Или... Да не се влюбиш, но поне да си спретнеш един бърз сценарий с романтично-еротичен привкус, ей така за настроение.

* Да се скараш с този, който преди малко ти отне предимството - сега ти падна в ръчичките! Или... Да не се скараш, а просто да направиш физиономия от типа "от мен да мине този път" и да не си цапаш настроението.

* Да си запалиш цигара и да я изпушиш до половината. Или... Да не запалиш цигара, защото си в процес на отказване, но имаш прекрасната възможност да вдишаш този аромат, който те преследва даже и в съня ти, от съседите ти по кола.

* Да се обадиш на майка си преди работа - хем не си в нарушение, хем разговорът няма да е прекалено дълъг, защото винаги можеш да прекратиш с извинението "Зеленото светна - трябва да затварям". Или... Да не се обадиш на майка си, защото не ти се слушат дълги лекции рано сутрин, но това е кофти извинение.

* Да си сложиш червило, защото сутринта се успа и нямаше време. Или... Да не си сложиш червило, но онези оси - колежките ти - веднага ще отбележат със задоволство факта, че приличаш на измита чиния.

* Да отработиш речта си пред шефа, относно повишението ти. Или... Да не репетираш, а просто да се опиташ да бъдеш естествена, не съм убедена кое от двете ще ти донесе по-високата заплата.

* Да направиш разбор на събитията от миналата вечер - кой, как, защо, какво и прочие кратки думички - не че ще оправиш нещата, де. Или... Да не направиш анализ, но все пак защо ти е тази глава, освен това си жена и ти е присъщо да задълбаваш.

* Да начертаеш краткосрочен план за бъдещето си - срещи, раздели, пътувания, желания. Или... Да не правиш идиотски планове, а да се влееш с общия поток от хора и автомобили. Също кофти избор.

* Да си пуснеш нещо свежо, което ще смени wallpaper-а на настроението ти. Или... Да не си пълниш главата с глупави мелодийки, главоболието от поетия снощи алкохол ти е достатъчно засега. И тишината може да е музика в такива случаи.

* Да се отпуснеш в 90 секунден релакс (включващ спомени за чайки, море, любов и още нещо), защото работният ден е дъъъълъг. Или... Да не се отпускаш, защото така или иначе още ти се спи и като нищо си пристанала на Морфей.

* Да се усмихнеш на съненото дете с кисела физиономия в съседната кола и да му направиш смешна муцуна. Или... Да не се правиш на клоун пред сърдиткото, но така ще пропуснеш шанса си да предизвикаш една детска усмивка.

Всъщност, можеш да си наслучиш доста неща. Не оставяй тези секунди празни, има много светофари до работното ти място, все пак. Дай си зелена светлина!

Няма коментари:

Публикуване на коментар