неделя, 10 юли 2011 г.

Какво искат жените?


Говорихме си вчера с приятелка за мъжете, жените и връзките. Обвинявайки мъжете за всичките ни сърдечни проблеми, изведнъж се запитах - ами ако те не винаги са виновни? Ако причината за това да не можем да имаме здравословна връзка се крие и в нас, жените? Най-вече, защото желаем да сглобим събирателен образ за нашия мъж-мечта. Искаме да ни е спокойно, но и да има емоция. Желаем сигурност, но и да се разхождаме по ръба. Да е нежен, но да притежава силен и твърд характер. Да имаме свобода, но и да ни ревнува от време на време. Да харесва приятелките ни, но да не завързва прекалено дълбоко приятелство с тях, щото нали жените били кучки. Да ни изслушва, но да не задава много въпроси. Да разбира пред- и следменструалния ни синдром, но да не излиза по мъжки с приятели или да гледа мачове в хола. Да осъществява телепатия с нас за помощ в домакинската работа и за секс, но да се съобразява с мигрената ни и болките в кръста. Е, такова животно нЕма!
Не ви ли се е случвало да имате връзка с внимателен и всеотдаен мъж, която е толкова спокойна, нормална и лишена от всякакви изненади, че в даден момент тайничко си пожелавате в безоблачното ви ежедневие да се извие буря? И къде спонтанно, къде нарочно започвате да спомагате тя да се разрази. За емоция, адреналин и тръпка. Човекът до вас се оказва спокоен и търпелив, а може би просто мисли, че това да ви обича е напълно достатъчно. Тогава разбирате, че сте се качили на влака на рутината, а любовта ви към него е останала на перона на гарата, там до скуката. И вместо да потърсите част от вината и в себе си, го наричате мухльо и отпрашвате с пълна газ към мечтаното неизвестно. Аз не съм изключение и преди години също имах такава връзка. Не съжалявам за нея, а за това, че съм разсъждавала инфантилно и егоистично.
После срещаме александър. Най-неотразимият и оказал се в последствие най-неподходящ мъж за нас на планетата. Умен, забавен, секси и толкова непостоянен. Преместваме планини от любов и извършваме чутовни емоционални подвизи в името на това да има Нас. Люлеем се от сълзи на щастие към сълзи от мъка. Смачкваме егото си заедно с носните кърпички и пълним кошчето с душевните си отпадъци. Прописваме в блогове. Абортираме мисълта, че не сме един за друг още в зародиш. Да, момичета! Отнема време докато износим плодът на невъзможната любов. И изтощени от дългото раждане, се нуждаем само от една кротка обич. Вярвам, че всяка от нас има в живота си по един александър така, както вярвам, че сме по-капризни от съдбата.

16 коментара:

 1. Е, не знам, не знам, аз искам само някой, който да може да премине изпитанието на собствената ми откаченост, хаха, или просто да е резистентен към нея! :-D

  ОтговорИзтриване
 2. Именно де! Нашата прословута откаченост :)

  ОтговорИзтриване
 3. Готини са си мацките, малко са чепати, ама кой човек не е, тъй че не мой се оплакваме.

  Обаче много сладък и човешки текст, но ми се чини, че колкото повече александровци и обвиняващи мъжете жени има, толкова ще е по-добре за човечеството като вид :)

  ОтговорИзтриване
 4. Да, прописваме в блогове... и после май нищо не искаме. Сами ни е добре. Някак си.

  ОтговорИзтриване
 5. Готини сме, разбира се! Умеем да мрънкаме качествено, докато ви перем чорапите ;)
  Иначе сериозно - градивната критика е нещо много добро, но трябва умееш не само да я отправяш, а и да я приемаш!

  ОтговорИзтриване
 6. Петя, човекът е социално животно. Не ни е по-добре сами, това е удобното ни извинение и опит за самозаблуда! :)
  Добре дошла в групата на коментиращите!

  ОтговорИзтриване
 7. Какво, в крайна сметка, искат жените: мъж, който да запълва мислите им. До тук добре, май всеки мъж отговаря на това условие (поне, докато е мъж). Но пълненето има две константи: количествена и качествена и от тук тръгват проблемите, свързани само с нашите очаквания за идеал). С какво и колко искаме да ни пълнят.
  (п.п. бутоните за споделяне са удобни) ;)

  ОтговорИзтриване
 8. Светле, така се радвам, че се включи с коментар точно под тази публикация! И да, толкова си права!
  Ще добавя, че искаме химерата "Идеален", без ние самите да сме такива, от там идва и разочарованието ни, може би.
  Аз искам идеален за мен. Дано!

  ОтговорИзтриване
 9. А, да, за това с градивната критика и отправянето и приемането ѝ съм напълно съгласна! ;-)
  Иначеее... "идеален, идеален, колко да е идеален!" (Хаха, тоя тип реплики как ги мразяя! :-D)
  Весиии, ела си прибери заслуженото! :-Рр => тук

  ОтговорИзтриване
 10. Светът ви дължи това, от което се нуждаете :р

  ОтговорИзтриване
 11. Светът може би, но мъжете едва ли :) Никой не може да е чак толкова голям длъжник :))

  ОтговорИзтриване
 12. :-D Хаха, мдаа, Веси!
  Но иначе добре звучи, Lammoth! ;-)

  ОтговорИзтриване
 13. великолепен пост! без даване на съвети, решаване на ребуси и срявняване на резултати - просто и ясно, ами това е... нарича се живот :)

  Ламоте, умнико неден, пак изтръска торбата с мъдростите, евала пиЧ!!!!

  ОтговорИзтриване
 14. Какво искат жените ли?
  Ще го илюстрирам с един стар виц.
  Неотдавна бил открит магазин, в който жените можели да си изберат и да си купят мъж. На входа висяла табела с правилата на работа на магазина със следното съдържание:
  1. Вие можете да посетите този магазин САМО ВЕДНЪЖ.
  2. В магазина има 6 етажа, като качеството на мъжете се повишава с увеличаването на броя на етажите.
  3. Можете да си избирате мъж, от който и да е етаж и да се качвате на по-горен етаж.
  4. Не се разрешава връщането на по-долен етаж.

  Една жена решила да посети същият този „Магазин за мъже", за да си намери половинка.
  След като прочела на входа на първия етаж табелата: „Мъже, които имат работа" - тя веднага се качила на втория етаж. Табелата на втория Етаж
  гласяла: „Мъже, които имат работа и обичат децата". Жената отишла на третия.
  Там имало надпис: „Мъже с работа, обичащи деца и необикновенно красиви".
  „Божичко!" - зарадвала се жената, но все пак се качила на четвъртия етаж.
  Там висляла табела: „Мъже с работа, които обичат деца, ослепително красиви и помагащи вкъщи".
  - Невероятно! - възкликнала жената - Много ми е трудно да устоя!Но, произнасяйки това, тя все пак се качила на петия етаж. Надписът там бил:
  „Мъже, имащи работа, обичащи децата, с ослепителна красота, помагащи вкъщи и много романтични". На жената много и се приискало да остане на този етаж и да си избере половинка, но все пак, се преборила с чувствата си си и се качила на последния етаж. И на този етаж прочела надпис със следното съдържание:„Вие сте посетителка № 11 241 292, тук няма мъже, този етаж съществува само за да докаже за пореден път, че е невъзможно да се угоди на една жена. Благодарим ви, че посетихте нашия магазин!... :D :D :D
  Това не е краят, има още, но той се отнася за мъжете и не е по темата...

  ОтговорИзтриване
 15. Гергана, благодаря!:)
  Петьо, вицът е точно на място!:)

  ОтговорИзтриване
 16. Ееех, "вицове от старо време"! :-D И двата ги знам! ;-)

  ОтговорИзтриване