сряда, 13 април 2011 г.

Кметска чест


Чест - Съвкупност от нравствени качества и принципи на отделната личност, които са достойни за уважение и създават добро име в обществото.

Господин кмете,
ама вие тази чест за нищо я нямате! Залагате я тук-там и се питам какво ви е останало от нея. Или то нещо, което го нямаш, не можеш да го изгубиш?! Ето онзи ден, например, сте я прикрепили към ново гръмко обещание - за три месеца всички улични дупки в Пловдив запълнени! Първо се разсмях, но после ми се доплака. То и на амортисьорите на колата ми им се плаче, та чак им идва да вият. Но да не се отклоняваме от темата. Та чудя се аз, каква е тази Коледа насред пролет и после ми просветва - избори предстоят. А на вас така не ви се разделя с удобното кметско кресло. Няма лошо, лошото е че такива като вас с лопата да ги ринеш. Идват с големи обещания и си тръгват с нае.ана чест. А докато е.ат честта им, банковите им сметки нарастват в геометрична прогресия. Така, така - то само с едната чест живее ли се?!
За дупките ви вярвам, предизборно време e (дано да бъде време разделно!). Пък и приятели с фирми, специализирани в ремонтните дейности имате. Какъв приятел ще сте, ако не им предложите силното си кметско рамо?! Качеството на работа я знаем - ще я свършите една... като кучето на нивата, но какво пък - важното е пълнежа да устиска до изборите. После майната ви, пловдивчани!
Хайде, успех с изборите и със запълването на дупки (много са, та дано ви стигне времето, че четири години спахте). Внимателно с навеждането и пазете честта си от “приятелски“ набези, които искат да й запълнят дупката, само че не с асфалт!

П.П. Няма главни букви, защото не се обръщам към вас с учтивата форма на местоимението вие, все пак тя предполага някакво уважение

Няма коментари:

Публикуване на коментар