вторник, 1 март 2011 г.

Buona notte


Лека нощ, любов! И тази нощ, безсънни очите ми ще те търсят в тъмното.
Лека нощ, любов! И тази нощ, ще вали кротък дъжд изпод ресниците ми.
Лека нощ, любов! И тази нощ, ще те разплитам от мислите си.
Лека нощ, любов! И тази нощ, от душевните струни ще къса.
Лека нощ, любов! И тази нощ, ще пренощуваш в сърцето ми.
Лека нощ, любов! И тази нощ, самотна е без своите звезди.
Лека нощ, любов! И тази нощ, ще дочака будна утрото.
Лека нощ, любов! И тази нощ, ще боли от несбъднатост.

4 коментара:

 1. Много точно казано.
  Няма нужда от коментар.
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. Свято е човешкото чувство за липса на пълнота, завършеност и съвършенство. И Въпреки че не съм сигурен, че опитите ни да пораснем вътрешно чрез прибавяне на "половинки" отвън могат да бъдат успешни, искам да обърна внимание на нещо, именно заради светостта на самото усещане на тази липа...
  Защо се казва, че ако Мохамед не отиде при планината, то тя ще отиде при него. Защото нещата, сами по себе си се движат към своето сбъдване, понеже това е природата им. Но много често именно човешките стремежи да ги насилят се явяват преградата пред тяхната естественост и така ги нагнетяват в други посоки, което единствено съдава напрежение, каквото например сега избива у теб. А когато се пуснем от важността на своите лични желания, нещата просто се напасват. А в нашия електромагнитен свят най-естественото нещо е онова движение и привличане, образувано от разнополярностите - такива каквито са мъжът и жената например.
  Осъзнавам, че и сега звуча назидателно. Но се надявам да се обърне внимание повече на съдържанието, защото го излагам единствено и само поради съпричастност.
  Пожелавам ти, Веси, да откриеш това което търсиш! А евентуално, по нататък, и първообраза на това, което тук наричаме любов.

  ОтговорИзтриване
 3. Веси,моля те, да ми изпратиш данните си на ondine_ondine@abv.bg ;)

  ОтговорИзтриване
 4. Магьоснико, благодаря!

  Венци, обикновено след твоите коментари се чувствам виновна, че чувствам болки, липси и изобщо чувства. Всеки си има някаква драма и я изживява по различен начин. ;)

  Онди, аз ти ги бях изпратила, но явно не си видяла. Нищо, още сега ще ги изпратя отново. :)

  ОтговорИзтриване