понеделник, 24 януари 2011 г.

Счупеното носи щастие


Защо ако това поверие се отнася за чаши, чинии и прочие кухненска посуда, не се отнася и за огледалата, например (сещате се, колкото счупени парчета, толкова години нещастна любов, пфу)... или за връзките? Защо за счупените отношения никога не съм чула някой да казва: „Спокойно, вашето невнимание ще ви донесе щастие!”
Мисля, че не само безхаберието към връзката я прекършва. Понякога се случва така, че тя е повредена някъде в самото си начало и няма начин да бъде поправена без това винаги да й личи. Това, обикновено, разбираме след множество неуспешни опити да я закрепим, залепим, превържем... Ако връзката се изгражда на основата на голяма любов, но нещо нагоре в строежа й все се обърква? Махнете всички стени, подпори и арматури, с които крепите паянтавия си строеж. Не чакайте поредното душевно земетресение да ви затрупа! Не се замисляйте да изкъртите всичко до основата, ако тя е стабилна няма да поддаде. Не гледайте планове, скици и чертежи. Забъркайте силната си любов, търпение, внимание, вярност, искреност, последователност и нежност в здрав строителен материал и изградете нов, сигурен и уютен дом за връзката си. Дори и да ви е боляло при срутването, ще изпитате истинско щастие, прекрачвайки прага.
Може би счупеното носи щастие, не когато се опитваме да го залепим, а когато се опитаме да го изработим и съградим отново.

2 коментара:

  1. Мисля, че за връзките не важи...Счупеното си остава счупено и единственото щастие, което можем да извлечем, е разбирането, че щом не се е получило, може би не е с подходящия човек :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз мисля, че понякога се получава фалстарт. Не е било точното време или място, или е имало други причини, които са оказали влияние. Вследствие на това, ние хабим нерви, енергия и се нараняваме един друг. Когато усещаш със сърцето си, че това е правилният човек за теб, си заслужава да разрушиш всичко, за да го съградите отново, този път в правилно време и без страничните причини, които са ви препънали в началото.

    ОтговорИзтриване