неделя, 22 август 2010 г.


Кога любовта ми се превърна в игра на хазарт? Залагам, и пак, и пак... Понякога даже печеля. Вярно, дребна печалба, която обаче, като че ли още повече настървява "хазартната" ми натура. В малките печалби е разковничето. Машината ти пуска някоя и друга монета и те кара да си повярваш в късмета. И се самонавиваш - ще ми се случи - в тази минута, час, ден... скоро! Очаквам пред мен със звън да се наредят трите черешки! Да, ама не - оказвам се обрана, разочарована и самотна! Спестяванията, които бях скътала под дебелия дюшек на душата ми се стопяват ден след ден. И днес ще заложа, надявайки се късметът да е на моя страна. Питам се, ако някой ден все пак спечеля това, което искам - ще си е струвало ли всичко, което съм вложила, за да го имам. Какво ще ми е останало и какво ще мога да дам? Да си тръгна ли от игралната зала преди да съм проиграла себе си? И ставам... "Някой манипулира тази машина най-безсрамно! Върнете спестяванията ми!" - крещя! Вместо това получавам шут отзад и в следващия момент се озовавам на улицата - изцапана, изпокъсана, със синини и охлузвания по чувствата.
Ех, тази надежда! Тя е виновна за всичко! Дърпа ме за ръката и в ухото с омайващ глас ми говори: "Вярвай"!

8 коментара:

  1. "Show me a heart unfettered by foolish dreams, and I'll show you a happy man" - Тенисън

    Когато спрем да залагме на съдбата, тя се принуждава да залага на нас...

    ОтговорИзтриване
  2. Живота е като игра на хазарт,Веселина,никога не знаеш какво ще ти поднесе съдбата.Трябва да внимаваш ,защото в тази игра всеки залага себе си.Да,мизата е твърде висока,но ако спечелиш,щастието,любовта и усмивките ще бъдат твои.Тази игра е без правила.Вярвай само на сърцето си,но не съвсем,защото и то може да те подведе!Приятен ден:)

    ОтговорИзтриване
  3. Все пак, нека риска бъде премерен, дори за Надежда.

    ОтговорИзтриване
  4. Търсенето на любовта винаги е било точно това - пробваш, губиш и пробваш отново. Колкото по-често печелиш - толкова по-малко е то. А може би и обратното е вярно.
    Трябва да вярваш ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Венци, Аполон, Светла и Eiri благодаря Ви за чудесните думи. Чета всеки Ваш коментар с удоволствие. И да, Надеждата е нещо изключително...

    ОтговорИзтриване
  6. Привет,Веселина:)Прекрасен и с много положителни емоции ден ти желая:)Щастието е някъде около теб:)Усмихни се и го докосни:)

    ОтговорИзтриване
  7. Ако любовта се е превърнала в игра на хазарт,
    а късметът вече не е на твоя страна...
    Не се отчайвай!!!
    ... най-хубавият момент, след като загубиш в тази игра, е, когато започнеш да събираш нова тръпка за играта :)

    ОтговорИзтриване
  8. Приятна и спокойна вечер:)А защо не и малко хазартна;)

    ОтговорИзтриване